Ανακοινώσεις  
ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ (18/03/2019)
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ (15/10/2018)
Εργαστήριο Υπολογιστικής Τομογραφίας (18/03/2019)
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΞΟΝΙΚΗΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ (18/03/2019)
Πρακτική άσκηση (18/03/2019)
 Tμήμα Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας 
ΣΥMMΕΤΟΧΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Στα πλαίσια της εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής του αποφοίτου του Τμήματός μας Παναγιώτη Τσιάλιου με τίτλο "Η σημασία της απεικόνισης του τανυστή διάχυσης και της λειτουργικής απεικόνισης μαγνητικού συντονισμού (fMRI) στη μελέτη επιληπτικών ασθενών" προσκαλούμε φοιτητές του τμήματος, ηλικίας 18-26 ετών, να συμμετέχουν ως εθελοντές στην ομάδα ελέγχου (υγιείς).

Όλοι οι συμμετέχοντες στη μελέτη θα υποβληθούν σε δωρεάν λειτουργική απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού (fMRI) σε φάση ηρεμίας (resting-state) και σε απεικόνιση τανυστή διάχυσης (DTI). Οι απεικονίσεις μαγνητικού συντονισμού θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα 19-21 Μαρτίου στον μαγνητικό τομογράφο της Μονάδας Έρευνας Ακτινολογίας και Ιατρικής Απεικόνισης του ΒΆ Εργαστηρίου Ακτινολογίας στο Αιγινήτειο νοσοκομείο (Παπαδιαμαντοπούλου 19, Ιλίσια).

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και όποια περεταίρω πληροφορία παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο ερευνητή κ. Τσιάλιο στο τηλέφωνο 6934936117 ή στο ptsialios@gmail.com. Ο αριθμός των εθελοντών είναι περιορισμένος.

Να σημειωθεί πως τα δεδομένα που θα παρέχονται είναι αυστηρώς εμπιστευτικά και πρόσβαση σΆ αυτά θα έχει μόνο η ομάδα του κύριου ερευνητή. Επιπρόσθετα, το πρωτόκολλο, περιλαμβάνει ερευνητικές και όχι κλινικές ακολουθίες απεικόνισης. Ως εκ τούτου, δεν θα προκύψει ιατρική γνωμάτευση και δεν θα παραληφθεί αντίγραφο των εικόνων από τους συμμετέχοντες. 

Τέλος, παρατίθενται κριτήρια αποκλεισμού για τους ενδιαφερόμενους εθελοντές:

Κριτήρια αποκλεισμού.

1.         Βλάβη του κεντρικού νευρικού συστήματος.

2.         Σοβαρός τραυματισμός κεφαλής (π.χ. κρανιοεγκεφαλική κάκωση).

3.         Πρόσφατη λήψη φαρμακευτικής αγωγής με επίδραση στους μηχανισμούς του εγκεφάλου (π.χ. αντικαταθλιπτικά, ηρεμιστικά κ.α.)

4.         Κατάχρηση αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών.

5.         Αντενδείξεις σε μαγνητική τομογραφία (καρδιακός βηματοδότης, ενδοκρανιακά clips, ενδομήτριο σπιράλ, κλειστοφοβία, κ.α.).

6.         Μαθησιακές δυσκολίες.

Ευάγγελος Παππάς
Επίκουρος Καθηγητής


^ Αρχή Σελίδας